Niisama möla

Poola trip

Vahepeal käisime siis lõpuks ühel tripil ära. Kuna haiguse tõttu Milano ära jäi, siis õnnnneks oli see Poola veel päevakavas ja täitsa tehtav. Läksime siis viiekesi autoga sinna. Käisime eurotripil eelmine aasta ning Warzawis olime vaid ühe õhtu… aga see jättis nii ägeda mulje, et seekord lihtsalt läksimegi Warzawisse. 😃

Tallinn – Kaunas – Warzaw – Kairiškiai – Tallinn

Essa öö oli Kaunases. Vanalinnas keset põhitänavat oli meil korter. Suur ja puhas, veidi euroremondi aegne aga ikkagist ilus. Kaunas ise ei ole väga midagi erilist. Üsna väike ja tavaline. Tegime õhtusöögi ja jalutasime linnapeal ringi. Neljapäev oli ja suht vaikus. Hommikul suund Warzawisse.

Tegelik plaan üldse oli minna TYGA kontserdile Warzawis agaaa…. see oli haige korraldusega: ette ei saanud piletit osta, kohapeale pidid järjekorda minema ja seal oli suur tõenäosus, et sind ei lasta sissegi (google reviewd olid enamus üks tärn ja et keegi sisse ei saa, sest turvad ei lase… da fuq?). Pilet oleks olnud 45euri. Me isegi öösel jõe ääres ringi tuiates ja Aperoli baari ees istuded mõtlesime, et äkki ikka lähme… kell oli mingi pool 1 öösel vist. Käisin vetsus ja kui tagasi jõudsin, siis otsustati, et me ikkagist vanad inimesed juba ja ei viitsi minna. 😃 Ega ma ise kah terve aeg kaldusin sinna poole, et äkki skipiks selle. Sest et noh, mu ärevushäire tahtis täie raha eest koguaeg seal rahvarohketes kohtades välja lüüa. Sama päev oli veel Holland vs Prantsusmaa jalka mäng kah. See pakkus meile rohkem pinget overall. Järgmine päev vaatasime, et TYGA oli peale läinud kuskil kella kahe ajal öösel. Mõtle, kui oleks läinud sinna kella 19:00ks järtsu seisma… ja saad sisse okei. Aga siis ootad seal pika pika aja… oh god, vaeseks oleks jäänud ja tülpinud oleks olla olnud. Not worth it.

Seekord sai sellest linnast kopp ette kah, rohkem pole vaja otseselt tagasi minna. Kui siis samamoodi läbisõiduks ühel õhtul. Kalliks on läinud see, eelmine aasta oli nagu odavam seal. Aga noh, odavam ikka kui eestis. 😃

See korter ka, mis Warzawis oli… oh õudu. Nagu oleks 90ndatel Eestis. Ikka päris ligadi logadi ja kole. Üks tuba oli enam vähem okei ja valgusküllane. Koristada seal küll kellegile väga ei meeldi, ämblikuvõrgud ja ämblikud igalpool. Aga see oli ka eelmine aasta uhkemas elamises. Ei teagi, mis neil sellega on. Lae alla keegi ei vaata… ega kuskile vahedesse. Ega üldse vist kuskile. Pildid olid ikka kordades paremad, kui reaalsus. Aga elatud seal saime. Ma nüüd vist nii vana juba, et tahaks mingit luksust ja valget seina ja avarust ja valgust. Andke palun… aga odavalt 😃😃😃. Ühesõnaga… Warzawis siis lihtsalt nautisime, sõime, teised jõid, trippisime mööda linna. Selline usual rahulikum turistireisi.

Esimene söök Warzawis – tartar. Ei olnud päris see mis ootasin.
Päris palju oli seal erinevaid alkovabasid valikuid, millega ma super pleased olen. Võiks eestisse ka rohkem neid tekitada.
See oli küll reisi parim toit. Paneeritud lillkapsa tacod. Siiamaani mõtlen neist ja näen unes.
Aperoli baar. Ja neil oli ka alkovaba Aperoli laadne asi, seega ma olin happy puppy.
Lambist oli Venus Gillette baar jõe peal… no ikka käisime ära ju.
Kogu pundiga jäätist viimane õhtu.

Loomaaias käisime ka pühapäeval. Enamus kohad on seal pühapäeval vist kinni. Keskuste poed näiteks ja osad restoranid. Seega muud üle väga ei jäänudki, kui loomaaeda minna. Pilet oli kuskil 8euri nägu. Loomad alati armsad. Kuigi mul ikka ja alati süda tilgub nende pärast verd. Aga ilmselt, kui ikka neile see piletiraha anda, siis äkki läheb neil seal paremaks… Veidi ilusam ja korralikum kui Eesti loomaaed. Aga väiksem. Ma väga ei viitsi tiksuda ka. Meeletu rahvamass oli ja jube palju lapsi. Ja lapsed ju alati ikka karjuvad. Isegi karjuks, nii annoying ja väsinud oli olla lõpuks. 😃 Pildil on taustal lõvi.

Warzawiga ühelpool. Tagasi Eestisse tee peale võtsime väikse saunamajakese endale, et mitte seda 18-tunnist sõitu ühe otsaga teha. Ja I shit you not… parim majake, kus ma üldse ööbinud olen. Kõik oli korralik, puhas, ilus. KÕIK oli olemas, mida tahta. Hästi palju tegevusi, päevitustoolid, saun, bassein, grill. Mul on niiiii kahju, et me seal selle lühikese õhtu olime. Nii väga oleks tahtnud jääda sinna päevitama ja sulgpalli mängima. Totakas on see, et ma ei teinud ühtegi pilti seal. Paar videot. Need on mul Instagramis highlightide all olemas, seega sealt saab vaadata. Ja see 1 öö + saun maksis 70eurot. Pole nii odavat saunamaja never näinud. Ja veel nii ilusat. Eestis võiksid saunamajad õppust võtta, siin ikka suht lappes hinna-kvaliteedi suhe.

Nüüd igastahes kodus, ja juba mõtleme kuhu järgmiseks 😃 Kuu aega Tais on endiselt õhus, ilmselt selle ka uuesti jaanuar-veebruar 2025 teeme. Aga raha peaks enne teenima. Seega kui kellegil mingit head koostööd või tööpakkumist, siis pls kirjuta.

Back To Top